Menu

Ιστορία

koulourasΑπό τη δεκαετία του 1960, στην παλιά Αθήνα, σε ένα μικρό χώρο στου Ψυρρή, στην οδό Καραϊσκάκη 23, κάθετη της Ερμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του ένας φούρνος, που η κύρια παραγωγή του δεν ήταν το ψωμί, αλλά το καλύτερο σνακ της Ελληνικής επικράτειας για αιώνες, το σησαμένιο κουλούρι, το οποίο ήρθε από τη Βυζαντινή εποχή, κρατώντας το όνομα της συμπρωτεύουσας.

Η Αθήνα, χάρη στην παραγωγή του νέου αυτού φούρνου και την άμεση προώθηση των προϊόντων σε όλο το λεκανοπέδιο από πλανόδιους μικροπωλητές,  άρχισε να απολαμβάνει καθημερινά το «Κουλούρι του Ψυρρή», το οποίο ήταν και παραμένει, το υγιεινότερο, χορταστικότερο και φθηνότερο ελληνικό σνακ. Έχει μείνει στην καρδιά όλων των Ελλήνων, ως το παραδοσιακό ελληνικό προϊόν  που πουλούσαν οι μικροπωλητές με τους ταβάδες στο κεφάλι από τα ξημερώματα.

Τη συνολική ζήτηση του θαυμάσιου αυτού προϊόντος σε όλη την Αττική, την κάλυπτε η παραγωγή του μικρού αυτού φούρνου, που λειτουργούσε χωρίς διακοπή, παρέχοντας φρεσκοψημένα προϊόντα, που προωθούνται και φτάνουν ζεστά σε κάθε άκρη της. Αργότερα, ακόμη και μετά την εμφάνιση πολλών ανταγωνιστών, το «Κουλούρι του Ψυρρή» συνεχίζει να καλύπτει τις καταναλωτικές απαιτήσεις της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου, σε ποσοστό που δεν έπεσε ποτέ κάτω του 80%.

Τα ιδιαίτερα, γευστικά προϊόντα μας, προμηθεύονται δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κυλικεία, καντίνες, εστιατόρια, καφετέριες και κάθε είδους οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Σήμερα, η επιχείρηση διατηρεί μεγάλο αριθμό προσωπικού, στην παραγωγική διαδικασία, στην πώληση, στη διακίνηση των προϊόντων, αλλά και στη διοίκηση, με στόχο τη διατήρηση της αυθεντικότητας των σκευασμάτων, τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και την ανάπτυξη σε κάθε τομέα.

Έτσι, το «Κουλούρι του Ψυρρή» επεκτείνεται. Δίπλα από το αρχικό κατάστημα φτιάχτηκε «ο Φούρνος του Ηλία», με όλα τα αυθεντικά προϊόντα, αλλά και περαιτέρω ευκολίες, όπως η απόλαυση εδεσμάτων και καφέ σε πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο.